woensdag, augustus 31, 2022

Verhaal 8 Augustus ’22 Zomer in het kwadraat.

Toen ik nog heel jong was, in de tijd dat mijn ouders een radioprogramma hadden over Kleinkunst met liedjes en interviews van Vlaamse en Nederlandse Kleinkunstzangers, zong Gerard Cox: “Het is weer voorbij die mooie zomer…” Hij zou nu moeten zingen: ” Hij is nog niet voorbij die mooie zomer…” Wat een heerlijke zomer in Nederland sinds we 8 juli uit Portugal vertrokken zijn. Er lijkt geen eind aan te komen. Alles in de tuinen staat prachtig in bloei en het land is groener dan groen. Daar is deze maand wel enigszins verandering in gekomen : groen wordt omgezet in geel. Ik vind dat niet erg, het geeft een droog, geel zuiders effect. Beide kleuren zijn mooi. Deze bloemen geuren en kleuren de tuin in Marum; de nectarzoekende bij is door Lonneke prachtig verstild vastgelegd.
De eerste weken van augustus zijn we nog samen met Lonneke en gezin in het huis in Marum. Voor het échte vakantiegevoel kruipt Lonneke voor een paar dagen met de kinderen in een tentje op de camping waar haar vriendin ook met haar gezin geniet van optimale vakantiestemming. Julius en Merijn zetten hun tent op naast de caravan van de vriendin. Hij blijft warempel overeind.
Nog Sanders verjaardag vieren in Marum en een paar dagen naar zee en dan zit de vakantie voor Lonneke en Stijn en de kinderen in Nederland er weer op. Merijn vliegt naar Tanzania terug met de eerste prijs straattekenen op zak. Het was weer heerlijk om samen te zijn met dank aan Theo en Annie die hun huis in bruikleen geven.
In Zuid Afrika wordt ook gevierd met een etentje. Waar blijft de tijd? En Sander wint bij het bedrijf waar hij werkt de prijs van Product Manager van de maand. Daar kan je toch trots op zijn.
We komen eindelijk toe aan een afspraak die al wel twee jaar lang staat: mosselen eten met Piet en Geertje bij Grietje, de zus van Geertje en haar man Duurt. Het is prachtig weer - zoals de hele maand al prachtig is- en de mosselen , frietjes en alle bijgerechtjes inclusief heerlijk toetje laten zich prima smaken op deze zonovergoten gezellige dag.
De familie is goed in Tanzania aangekomen en kunnen direct aan het gebak om Stijn zijn verjaardag te vieren. De zee is toch net even wat warmer dan de Noordzee.
In Zuid Afrika is het nu winter. Nog steeds zijn de uitstapjes naar zee een welkome afwisseling met het drukke werk. Maar dan wel met kleren aan.
We vermaken ons de laatste twee weken van augustus prima met bezoek, uit eten gaan met Elisabeth die trakteert, het traditionele koffieleutje met Carla en fietstochten in de omgeving van Sellingen. Wat is het toch een mooi gebied.
Een uitstap naar zee op een hete windstille dag mag niet ontbreken. Van uitwaaien is geen sprake deze keer.
En zo komt er alweer een eind aan deze te gekke zomermaand in Nederland.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage