zaterdag, augustus 06, 2011

Verhaal 49 Op de terugweg.

Op 5 augustus was de hemel genuanceerd grijs en na de regen van 's nachts waren we blij met slechts motregen en een zachte noordenwind toen we uit de Golf de Morbihan wegvoeren.
Later, om de punt van Quiberon zeilden we aan de wind en hadden we voor het eerst sinds een jaar, overdag onze complete zeiluitrusting aan, van zeilbroek, zeiljas tot laarzen aan toe. Niet dat het koud was, we wilden ons behoeden voor nattigheid.
Bij Belle Ile zagen we tientallen witte zeiltjes oplichten in het zonlicht. Tot ons genoegen konden de zeilpakken weer aan het haakje en werd het nog een paar uur lekker warm
Twee blije donkere vogels scheerden vlak over het water en ontlokten dit gedicht:

Dans le Golf de Morbihan.
Aujourdhui nous sommes retournes á Lorient
Pour y attendre le bon vent.
Le sol se cache et joue avec les nuages,
Et moi, je suis témoin d' un beau mariage.
Un mariage entre deux grandes oiseaux,
Qui touchent avec leurs ailes la surface de l' eau.
Ils sont amoureux,
Ces deux.
Il me semble un amour
Pour toujours


Bij Ile Croix, tegenover Lorient, zagen we vele zeilboten ankeren voor het strand. We gingen er bij liggen, beschut tegen de noordwestenwind.
Het was al aan de late kant om nog naar de wal te gaan en dus ruikt nu hier de kajuit naar versgebakken brood.
Morgen schuiven we weer een stukje op. Daarna wordt een paar dagen zeer harde wind verwacht en zullen we ergens een gunstige plek zoeken om te schuilen.
We hebben meestal geen internetverbindinding als we ankeren voor de kust, maar we zagen toch dat er reacties blijven komen op de site. Dat blijft leuk. Dank jullie wel.

Liefs,
Marleen en Frits

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Hallo zeilers,
Tja, het weer is hier bar slecht, regenbuien, harde wind en koud. Ik hoorde vanmorgen op de radio dat de noordstranden van Bretagne zijn gesloten i.v.m.gasvormende algengroei, waardoor wilde zwijnen dood gaan. Dat zullen jullie misschien ook al wel gehoord hebben.
Toch wens ik jullie veel mooi weer en zeil maar lekker verder!
Hansje

augustus 10, 2011 9:40 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

nou marleen mijm frans is niet echt top. maar het klinkt romantisch.wij lagen in echternerbrug friesland toen ik dit wou versturen dit is helaas niet gelukt met de tel.momenteel zijn wij net weer thuis na 2 week weg met de boot.wij bevaren alleen de rustige waters. ha ha.
Tot gauw.
Groet Auke en Annet

augustus 14, 2011 10:42 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Lieve Frits en Marleen, het was hartstikke gezellig die dagen bij jullie aan boord in Bretange. Wat leuk dat jullie Vannes hebben bezocht. Prachtige stad. We denken nog vaak aan aan die mooie week terug vanuit het natte Nederland! Nu is het trouwens mooi. We liggen afgemeerd achter de strekdam bij Muiderzand met een prachtige ondergaande zon en uitzicht op noordholland in de einder. Nog even genieten van de mooiste dagen van deze zomer. We zijn erg benieuwd naar jullie zeilervaringen bij het ronden van Bretange. Het weer is behoorlijk wisselvallig af en toe. Blijf schrijven hoor! Heel veel liefs en tot spoedig weerziens. Maarten en Marianne

augustus 15, 2011 8:01 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

hoera voor google vertalen....

september 04, 2011 9:08 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage