maandag, januari 17, 2011

Verhaal 24 Klussen en genieten

Altijd wat te doen. Frits heeft Coos geholpen met het repareren van een boeg van zijn catamaran. Coos heeft tijdens hun oversteek naar het Carib een walvis geraakt en er zat een flinke beschadiging die met glasmat en epoxy hersteld moest worden. Op zijn beurt heeft Coos ons geholpen met het repareren van onze Genua. De hele onderste rand was doorgesleten door de zon. Coos heeft een goede naaimachine en naaide er een strook nieuw zeildoek op. Het was teamwork. Bij 33 graden zat ik binnen zeilstroken af te meten, Frits knipte de stroken en buiten op het voordek naaide Coos ze over de kapotte rand.
Coos en Martine zijn al een week geleden verder gegaan. Wij wachtten op de Noorse vrienden die we voor het laatst eind september op Las Palmas hadden gezien. En hoe kan het ook anders: we huurden weer samen een auto en reden het eiland rond. Groen groen groen van de vele soorten bomen, planten en struiken. Opvallend in het landschap zijn varens, bananenbomen, palmbomen, papayabomen, broodvruchtbomen, hoge grassen, mangrovebomen, nootmuskaatplantages, cacaoplantages, bougainville, jasmijn, oleander en planten die wij in Nederland in een potje kopen . De wegbewijzering is hier om te huilen. Het is meestal gokken welke weg het zal zijn bij de splitsing en het gebeurt dus soms dat we ergens anders uitkomen dan we planden. Het eiland is bergachtig en heeft een aantal watervallen die we of gemist hebben of die te glibberig waren vanwege de modder. We reden over vele kleine weggetjes langs kleine dorpen. Het wegdek is vaak slecht Het was zondag: de dag van rust en naar de kerk gaan. Uit vele openstaande deuren van kleine gebouwtjes kwam gezang. Alleen aan de bordjes voor de deur was te zien dat het een kerkje was. Wat een soorten: Presbetarian Church, Emanuel Baptist Church, Grande Anse Baptist Church, Jezuiten Church….Wie niet in de kerk zat hing rond op een stoep, hek, vangrail, grasberm…Hele mooie grote fris geverfde huizen met mooie trappen naar veranda of balkon en kleine houten huisjes op palen, al dan niet geverfd, wisselen elkaar af. We hebben nog geen nootmuskaat- of cacaoplantage bezocht maar hopen daar met de kinderen nog aan toe te komen. De plaatselijke rhum hebben we wel al voorgeproefd in een heerlijke rhumpunch.
St.George is een levendig stadje aan het water. De zaterdagmarkt is de moeite waard. Het marktplein is dichtgebouwd met kraampjes en stalletjes waar vers fruit en groenten ons toelachen. Het overdekte gedeelte is afgeladen vol met kleurige en geurige kruiden in zakjes, flesjes en potjes.
We hebben een supermarkt ontdekt waar op de achtergrond aangename klassieke muziek wordt gedraaid. Dat is uniek.
Inmiddels zijn er ook weer Nederlandse vrienden in de baai aangekomen en hebben wij besloten niet meer te verkassen tot de kinderen komen. Bovendien moeten we morgen naar de werf om de voorstag definitief te repareren. Lonneke brengt de juiste onderdelen mee. Ze brengt ook onderdelen van onze buitenboordmotor mee. De dop van de benzinetank ligt ergens 10 meter diep op de bodem bij Tobago en bovendien is er bij het startmechanisme iets afgebroken waardoor Frits nu steeds de motor half moet slopen om te kunnen starten.
De afgelopen week hebben we veel harde wind en veel regenbuien gehad ( het is hier niet voor niets zo groen). Afgezien van de temperatuur moesten we toch aan het wad denken. Normaal gesproken brandt de zon ongenadig en zoeken we verkoeling in de schaduw of in het water. Er kunnen niet genoeg ijsblokjes in onze drankjes zitten en vaak heb ik het gevoel dat ik net zo snel smelt als de ijsblokjes in mijn glas. Maar je hoort ons niet klagen. Het is en blijft hier heerlijk.

Liefs,
Marleen en Frits.

6 reacties:

Anonymous Lonneke zei...

Lieve schatten!!!

Morgen is het zo ver, ik zal de pakjes niet vergeten, euh zonnebrand inslaan, de zout en peper thuis laten en onze zwembroeken en bikini's in de handbagage stoppen!!

TOT MORGEN!!!

zoen
San, Lon & Stijn

januari 17, 2011 9:18 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hallo klussers,
Leuk dat de kinderen jullie komen opzoeken! Er staan ook weer mooie foto's op de blog. Vooral die met de vrouwen is geweldig - ik zie er zo een onderwerp voor een schilderij in.
Afgelopen vrijdag heb ik in de A-horst weer een expositie ingericht, dit keer met werk van Rob, Janny en José. In middels zijn er ook weer 4 nieuwe aanmeldingen bijgekomen voor het open atelier. Het wordt nog zo vol, dat we misschien het tweede lokaal erbij moeten nemen.
Geniet van alles, maar vooral van jullie kinderen!
Hansje

januari 17, 2011 4:59 p.m.  
Blogger Christa zei...

Hoihoi,

Heel veel plezier met Lonneke, Sander en Stijn. Vraag maar of ze een specerij of een bijzondere plant tegen verkoudheid mee kunnen nemen naar huis, want ik heb hier thuis twee kindjes die de hele nacht liggen te kuchen en te snotteren, zo zielig...We zijn toe aan een beetje zon, maar ja dat is voor ons nog ver weg. Eerst nog weer vorst...

Liefs,
Christa

januari 18, 2011 7:31 p.m.  
Blogger Unknown zei...

Hallo gelieven


we volgem met veel plezier jullie avonturen.
Het klmaat daar is een groot contrastrast met het weer hier.
We hebben sinds half november 1 mtr sneeuw gehad en aldoor vorst.
Veel sneeuw ruimen en ook de daken van ons huis en die van Basvan sneeuw ontdoen.Elke dag op de ski de honden uitlaten.
Jullie reis in de zon is een goed tegenwicht.Ik lees niets over gezondheidsproblemen dus ik neem aan dat met frits alles goed is.
Heerlijk da de kinderen er nu zijn .een hele belevenis zo samen
Het doet mij weer terugdenken aan onze reis naar de azoren.Doe ze de hartelijke groeten van ons.We wensen jlulle een heerlijke tijd samen,en volgen jullie op de voet.

groeen Harm Joke

januari 20, 2011 5:29 p.m.  
Anonymous Esther Akse zei...

Hey Lieverds,

Ik ben blij dat jullie het naar je zin hebben! Super om alle verhalen te lezen! Kijk uit naar jullie volgende blog :)

Groetjes,
Esther

januari 24, 2011 3:48 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Lieve lieden, genieters van het goede leven.
heerlijk dat ik een beetje mee mag genieten. dat doe ik dan ook. Zijn de guppen goed aangekomen? met alles wat jullie wensten? ik ben bij mezelf binnen aan het schilderen meer uit verveling dan noodzakelijk. zo heeft ieder z'n invulling. ik blijf jullie lezend volgen en twijfel er niet aan: ik geniet.Frits heeft me een uitnodiging gestuurd voor contact maar ik kan het niet openen na herhaalde pogingen. geeft nix zo wil het ook.jullie allesucces met genot .dikke smok gerda

januari 25, 2011 5:19 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage