donderdag, november 18, 2010

Verhaal 13 Weer terug

We zijn ontzettend opgelucht en blij dat de medische klachten van Frits meevielen. In snel tempo heeft Frits allerlei onderzoeken gehad met als resultaat dat er niergruis en een niersteentje ontdekt is. Verder was alles goed. Met medicijnen moet de boosdoener afgevoerd worden. We kregen groen licht van de artsen om te vertrekken en we namen het eerste vliegtuig weer terug. Twee weken thuis hadden we veel bezoek, reacties, telefoontjes van bezorgde vrienden. Dat deed ons erg goed. En natuurlijk was het geweldig om de kinderen over de vloer te hebben. Dank jullie voor de bezorgdheid en het medeleven.
Na een lange vlucht met twee tussenstops kwamen we zaterdagmiddag 13 november aan op het eiland Sal waar we de boot hadden achtergelaten onder toezicht van Paulo . Hij heeft zijn job uitstekend volbracht. Alles was dik in orde. Ook hier een warm onthaal en het gevoel van thuiskomen.
Omdat Frits de dag dat we vertrokken zomaar uit het niets een ontstoken dikke teen had ( je verzint het niet) moesten we de eerste dagen kalm aan doen.
De Duitse vrienden Boris en Mine mailden dat ze donderdag 18 november willen vertrekken naar Het Carieb. Ze nodigden ons voor woensdagavond uit voor het eten. Ontzettend leuk natuurlijk, maar ze lagen 120 Mijl verderop naar het westen bij de hoofdstad Mindelo van het eiland Sao Vicente. We vertrokken dinsdagmorgen nadat we gisteravond van iedereen hartverwarmend afscheid hadden genomen.

Afscheid nemen van Sal,
Ik weet dat het komen zal.
Afscheid nemen van mensen, geuren en kleuren.
Ik weet dat het gaat gebeuren.
Waarom zit er dan een knoop in mijn maag?
Waarom voel ik me dan een beetje leeg vandaag?
Afscheid vervult me met spijt,
Het betekent het einde van een gezellige tijd.
Maar de bekoring van het nieuwe lonkt alweer,
En ik voel de veranderende sfeer.
Het nieuwe.
Het betekent opnieuw ontmoeten,
Nieuwe mensen groeten.
Totdat weer het afscheid volgt.

We kwamen ’s nachts sfeervol aan bij de ankerbaai van Mindelo na een leuke zeiltocht. Wel even wennen en inslingeren na een maand droog staan. De kinderen Rita en Elli waren zo blij ons weer te zien dat ze de hele dag bij ons bleven en geen minuut verloren lieten gaan.
Vanmorgen zijn ze aan de grote overtocht begonnen naar Martinique. Ze willen naar Cuba. Als we hen al nog weer tegenkomen dan zal dat pas op de Azoren zijn.
Mindelo is luxe vergeleken bij het dorp Palmeira op Sal. Op de overdekte markt is volop fruit en groente te krijgen. Er zijn slagers, bakkers, supermarktjes, vismarkt en ook hier vele Chinese winkels met 1001 dingen te koop.
In het handboek van 2004 wordt gewaarschuwd voor bootboys die langskomen en voor geld op je boot of bijboot willen passen. Daar is niets meer van te merken nu er een jachthaven is.
Ankerende jachten kunnen tegen een vergoeding de bijboot onder toezicht achterlaten in de jachthaven. We liggen in een mooie weidse baai omgeven door bergen met scherpe kantelen en met uitzicht op de stad. Elke dag vertrekken jachten naar het Carieb en komen nieuwe jachten binnen. Wij blijven voorlopig nog even.

Liefs, Marleen en Frits.

12 reacties:

Anonymous Gerda zei...

Hoi hoi,

Blij dat alles goed is en e wensen jullie dan ook een goede reis.
Doe voorzichtig!

Liefs Gerda

november 19, 2010 8:59 p.m.  
Blogger paul zei...

Dag "jongelui" daar op zee, WAT een verhalen zeg.....!!
Ik (Paul van de schilderklup) hoorde van Hansje dat Frits wat problemen had. Nou valt mij op dat hij eerst een dikke teen had en nu niergruis/ -stenen. Heeft de huisarts of specialist daar niks over gezegd? Dat heeft namelijk met elkaar te maken. Het heeft allebei te maken met het neerslaan van uraat. = een stofje in de urine. VEEL drinken en diclofenac (bijv.) helpen. Anders de (huis)arts eens uitvragen !! Gegroet en veel succes/ plezier; Paul Stamps.

november 19, 2010 9:18 p.m.  
Anonymous JET zei...

Hè hè, eindelijk weer een teken van leven daar in verwegistan!

Blij dat jullie zo gemakkelijk de draad weer oppakken en dat jullie ook daar gemist zijn tijdens jullie aanwezigheid hier! Geeft een goed gevoel ;-) En nu maar hopen dat het windje in de goede richting blijft waaien zodat de oversteek heen niet al te lang duurt. Hopelijk is Frits z'n teentje na veel soda weer goed en de hoofdpijntjes van Marleen onder contrôle...!
Wij hebben jullie plotselinge aanwezigheid erg plezierig gevonden en Marleen heeft in volledig bewustzijn de 'love is a battlefield-show' life mee mogen maken! Het aangename met het minder aangename verenigen, heet zoiets!
Wij maken ons op voor de gezelligste maand(en) van het jaar. Sinterklaas met z'n spel staat alweer gepland voor de jazz dames, Sint met de kids alweer met de befaamde lootjes en kerst is vergeven aan beider femelies. En voor je het weet is het 2011! Hellup! Wat gaat het allemaal snel!
Dus geniet en ga met de wind. 'Take the flow'

Succes en tot horens.
JET

november 19, 2010 11:42 p.m.  
Anonymous Marjolein zei...

Hallo Marleen en Frits,
Mooi dat alles weer onder controle is en dat jullie je reis kunnen voortzetten.
Veel succes en plezier verder samen!
.... en Marleen, ik bewaar wel een potje mosterd (van 't sinterklaasspel) voor je! ^^ hihi
Veel liefs Marjolein

november 20, 2010 7:37 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Dat is goed nieuws! En nu met de wind in de rug verder. Goede reis!
Hartelijke groeten,
Petra en Jan

november 20, 2010 11:47 a.m.  
Anonymous Helga zei...

Eindelijk weer verder met de reis na wat strubbelingen.
Marleen, wat jammer dat ik vrijdag niet thuis was,ik had je nog graag gesproken.
Frits beterschap met je teen.
En verder...............kunnen wij weer genieten van jullie verhalen en gedichten.
(een gedichtenbundel ligt in het vooruitzicht.)
liefs
Helga

november 20, 2010 8:26 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hardstikke fijn dat het allemaal weer goed is afgelopen, en hopelijk is de teen ook snel weer ok.
Fijne reis verder, geniet ervan. Doen wij ook via jullie blog, is echt geweldig.

Veel liefs en groetjes

José en Tinus

november 21, 2010 2:42 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hoi Marleen en Frits, dacht net laat ik eens via hyves naar jullie blog gaan om te kijken hoe het ervoor staat( jazz gemist vandaar dat ik niet wist)maar jullie zijn al terug op de boot. Nou heerlijk voor jullie , doe kalm aan en zorg goed voor elkaar. Wens jullie een hele fijne verdere reis toe en geniet ik weer van jullie mooie verhalen. Heel veel liefs en hele goede reis.

Jolanda

november 22, 2010 7:18 p.m.  
Blogger Christa zei...

Hoipipeloi,

Fijn om te horen dat alles goed is gegaan met de terugreis en nog belangrijker, dat de boot er nog is in een ongehavende staat!
Het was fijn om jullie even onverwachts te zien, maar ik vind het nog fijner dat alles met een sisser is afgelopen en jullie met een gerust hart de reis kunnen vervolgen.
Ik volg jullie op de voet.

Heel veel liefs,

Christa

november 22, 2010 7:22 p.m.  
Blogger Unknown zei...

Hee hallo lieverds,
Wat een heerlijk nieuws dat jullie alweer in het warme zuiden zijn, en met goede gezondheid. Gefeliciteerd, en dan zo snel alweer onderweg. Vanavond weer geprobeerd jullie te bellen, want benieuwd waren we wel, hoe of Frits zijn gezondheid verliep. En.....opnieuw geen gehoor, ja het ratelen van de fax of zo. Toen maar eens naar de Salon verhalen gesurfed. En jawel jullie waren alweer gevlogen. Heerlijk. Wat een ontzettende leuke verrassing. En een erg mooi gedicht. Geniet, kijk luister en verwonder. Veel, veel liefs Maarten&Marianne

november 23, 2010 7:51 p.m.  
Anonymous thea zei...

Hoi Frits en Marleen,

wat fijn voor jullie dat de reis weer verder kan gaan. Ben blij dat alles goed is met frits. Ach en zo'n ontstoken teen...... daar gaat de reis wel om door toch. Ik vond het geweldig dat jullie naar het geert teis zijn gekomen en van onze optredens hebben genoten. Van Jet heb je al gehoord dat we weer het sinterklaasspel gaan doen. En we zijn nu samen met de kleine meisjes van turnen en met dochter van christina, marjolein, ingrid een dansje aan het instuderen voor de uitvoering (ps. daar hoef je echt niet voor terug te komen hoor!!!!!!!!!!!!!!) GRAPJE Ik wens jullie een fijne voorzetting en lees wel weer hoe het jullie verder vergaat. Liefs, Thea

november 24, 2010 6:55 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

hallo marleen en frits,

ik weet niet wanneer jullie dit lezen, omdat jullie vanmorgen (vrijdag) zouden vertrekken, maar je weet maar nooit. Gelukkig dat de klachten van Frit verholpen zijn. We wensen jullie een goede reis naar caribie. geniet ervan...

douwe en hottie

november 26, 2010 7:51 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage