dinsdag, oktober 05, 2010

9

Verhaal 9 Las Palmas Gran Canaria 5 oktober’10

Ha, het regent vanmorgen, ideaal om achter de laptop te kruipen. Het is slechts 25 graden binnen en de zon hindert niet op het scherm. Het is al een paar dagen wat labieler weer. Wel warm, maar overwegend bewolkt en zelfs regenbuitjes ( altijd als ik net de was heb opgehangen.) . Dat komt door de zuidwesten en westenwind. Later deze week zal de wind weer naar het noorden draaien en dan hebben we weer zonnetje/wolkje.
We liggen nog steeds in de haven van Las Palmas. We raken een beetje verslaafd aan het gemak van op een steiger afstappen om op een makkelijke manier de stad bezichtigen, douches bij de hand, heerlijke vers gebakken broodjes elke ochtend, geen geschommel van de boot, geen zorgen om de wind of het anker, vele schoenwinkels ( ik heb al 2 paar goede slippers stuk gelopen), grote overdekte markt met bergen groenten en fruit, supermarkt met 2 verdiepingen. Daar hebben we karrevrachten boodschappen gedaan, alvast de bevoorrading tot aan het Carib omdat er op de Kaap Verden niet zoveel te krijgen is. We hebben vooral drinken ingeslaan en vlees in blik ( voor het geval dat de vissen niet willen bijten), maar ook meel om brood te bakken. Ik heb het broodbakken uitgeprobeerd in de broodbakpan en dat lukte al aardig..
De haven is bovendien ook handig voor Frits om nog allerlei klussen te doen. We hebben water en stroom en allerlei gereedschapswinkels binnen handbereik. Op dit moment is Frits bezig om een plateautje af te maken waar het reddingsvlot op kan staan. Dan moet er getimmerd, geschuurd, geboord, geverfd worden. Hij heeft nette ophangsysteempjes gemaakt om alle lijnen netjes op te hangen; hij heeft extra dekblokken gemonteerd en muggenraampjes gemaakt die in de luiken passen om te voorkomen dat we straks lek geprikt worden. Omdat het straks tropisch warm zal worden hebben we uitgeprobeerd hoe we extra zonnetenten over de voor- en zijramen kunnen bevestigen… En zo is er elke dag te klussen. En als het hier niet is dan is het wel op een andere boot. Frits heeft al voor een paar mensen de computer op orde gebracht of technische storingen opgelost. Aan een steiger zijn we sociaal druk bezet. Regelmatig zijn er bezoekjes heen en weer, erg gunstig om onze Franse, Duitse, Engelse en Spaanse talenkennis op niveau te houden. Door deze sociale contacten was mijn verjaardag een verrassend succes. Twee Duitse zusjes , Rita en Elli , van een paar boten verderop hadden cadeautjes geknutseld en een slagroomchocoladetaart voor mij gebakken met een papayafruitsalade er bij. De kaarsjes uit de cadeautjeskoffer van Pork waren dus een schot in de roos. Het lukte om alle kaarsjes te laten branden in de wind. ’s Avonds waren we uitgenodigd bij de gezellige en grappige Fransen Guy en Annie om hun catamaran te bekijken. Als verrassing had Annie een Bretonse pruimentaart gebakken voor mijn verjaardag. Aan taart dus geen gebrek. Bovendien kwamen er vele lieve sms-jes, mailtjes en skypegesprekken binnen ( zo handig van die vodafonestick). Als toetje werd ik nog getrakteerd op een filmpje van de jazzdames die tijdens hun repetities voor hun optreden eind oktober in Geert Teis ( helaas moet ik dat missen), een taart aansneden voor mijn verjaardag. Ik was ontroerd van al die lieve attenties en wil jullie allemaal bedanken met een overzeese kus. Dat geldt natuurlijk ook voor al die mensen die reageren op de site. Jullie genieten van de verhalen en foto’s, wij genieten van jullie reacties.
Inmiddels komt de zon weer door de wolken en geeft de thermometer 28 graden aan. De palmbomen wuiven in de wind, mensen paraderen langs de paseo, de was kan weer naar buiten, het dek blaast weer droog.
Overzeese kus,

Marleen en Frits.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Beste Marleen en Frits,
Nog gefeliciteerd Marleen! Wat maak je veel mee en wat een leuke ontmoetingen. Prachtige foto's en altijd wat nieuws. Jullie hebben energie genoeg, anders krijg je het wel van zelf. Hier alles o.k.
Schilder af en toe en doe vooral m'n vrijwilligerswerk; gaat goed. Hartelijke groeten, Rob Culp.

oktober 09, 2010 7:53 a.m.  
Blogger Viking en catamaranTortuga zei...

Hebben jullie voor de vodafone dongel makkelijk een andere sim kaart kunnen kopen? Of werken jullie nog met de Nederlandse? groetjes Marijke

oktober 10, 2010 4:24 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage