dinsdag, september 28, 2010

Verhaal 8 Van Tenerife naar Gran Canaria

Verhaal 8 Van Tenerife naar Gran Canaria

Op 16 september stoven we met 11 knopen van Tenerife naar Gran Canaria.. Het werd net licht toen we vertrokken en even buiten de haven tekenden donkere grote vinnen zich af op het nog donkere water. Pilotwales!!!. Een groep van deze kleinere walvissensoort dook met drie tegelijk langzaam op uit het water en liet zich weer rustig onder water zakken, alsof ze net als ik nog moesten wakker worden. De wind trok aan naar NO 6 . We zeilden aan de wind en dat betekende een ruige tocht: bakken water spoten over het voordek en zelfs over de kajuit ( te zien in het filmje op Youtube) , koffie inschenken en aan dek brengen werd een circusact. De aankomst was niet spectaculair. De bergen zijn laag, veel industrie, grote schepen en kranen, stapels containers en de skyline is een blokkendoos. We ankerden eerst in een baai buiten de haven. Omdat we van alles te regelen hadden in de stad zijn we later de haven met aantrekkelijke tarieven ingegaan .Bij de Vodafonewinkel kwamen we aan de praat met een groep Chinese meisjes van 19 die hier Spaans komen studeren voor drie jaar en daarna vermoedelijk hier aan het werk gaan in de vele goedkope Chinese bazaarwinkeltjes die je in Spanje ziet .( Je kunt het niet bedenken of ze hebben het.)
Met onze Noorse vrienden Geir en Lillian gingen we voor de derde keer een dagje uit in een autotootje. We reden een rondje langs de kust. Het landschap kwam liefelijk over. De ondergrond van de bergen bestaat uit grijze rotsen die bezaaid zijn met gele toefjes uitgedroogde pluimige grassen. Het groen komt van de cactussen, palmbomen en eucalyptusbomen. We lunchten onder de dikste eucalyptusboom die ik ooit heb gezien. We kwamen door pitorreske dorpjes met bijzondere kerken, steil straatje met een kabbelende waterval in het midden, betegelde bankjes met kleurige tafereeltjes van de verschillende dorpjes, mooie uitzichten over de bergen en meren…
We eindigden bij een Noorse Seemanskirche van een Noorse enclave in het zuiden. We werden er getrakteerd op Koffie en Noorse “Wafles” met jam.
Maandag 20 september vlogen we voor een paar dagen naar mijn ouders in Andalucia. We maakten mooie tochten door de bergen ten noorden van Malaga. Een heel mooi berggebied in de buurt van Grazalema en vergelijkbaar met Gran Canaria maar dan veel groener door de hellingen met olijfbomen. De derde dag in Ronda regende het. Jammer maar toch ook wel speciaal. De enorme bergkloof met prachtige brug er overheen is zelfs dan om te likkebaarden. Beslist de moeite waard. Na twee uur vliegen stonden we vrijdag weer op het vliegveld in Las Palmas enigszins gedesoriënteerd. Bij de buschauffeur moesten we nadenken waar we ook alweer naar toe moesten.
Ik ben met migraine uit Spanje vertrokken en heb weer wat dagen verloren laten gaan. Nu is alles weer prima. We blijven nog een paar dagen in de jachthaven om alle boodschappen voor volgende oversteken te doen en de laatste klussen af te handelen. ( Nieuwe stoppers, grotere blokken, verfwerk, ophanghaakjes voor al het touwwerk, juiste visspullen klaarmaken om dorades te strikken, kakkerlakkenvallen regelen, muskietenraampjes afmaken die in de luiken passen…)
Hansje, het eerst mini aquarelletje is gemaakt. Nog niet voor publicatie geschikt maar ik werk er aan.
Jazzdames, veel succes op de repetitie zondag. Ik hoorde van Jet dat jullie goed bezig zijn.
Iedereen sterkte met de herfstige omstandigheden. Wij mogen met 28 graden vandaag niet mopperen.
P.S. De wapperende bikini in het filmpje is WEL blijven hangen! ( goeie wasknijpers uit de Chinese bazaar)
Liefs voor iedereen,
Marleen en Frits
En dankjewel voor de leuke lovende woorden n.a.v. het gedicht.

12 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Hallo Marleen en Frits,
Het blijft spannend om jullie te volgen!
En Ronda in de regen? Dat hebben wij ook gezien: foto's maken onder de iets uitstekende dakgoten om de camera droog te houden, de camera onder het regenjack om hem droog te houden. Maar: Andalucia is een prachtige streek, met veel cultuur en mooie steden, gebouwen, kerken om te bezoeken.
Ben wel benioeuwd hoe het jullie straks vergaat als je met de grote oversteek begint.
Groetjes,
Hansje

september 29, 2010 7:59 p.m.  
Blogger Christa zei...

Hoi hoi,

Wat weer een prachtige foto's! Als ik dat zie en lees ben ik ook heel even op vakantie. Jammer Marleen dat je toch last blijft houden van de migraine. Ik had zo gehoopt dat het ontstressen je goed zou doen.
Ik ben inmiddels weer helemaal volle bak aan het werk. Met een kleintje wat nog erg onrustig is in de avond, valt het soms niet mee. Ook slaapt hij al een poosje niet meer door en dus moet ik er elke nacht uit. Zucht....Ook nu roept de plicht weer en mail ik een andere keer wel weer wat meer.

Heel veel liefs,
Christa

oktober 01, 2010 7:40 p.m.  
Blogger Unknown zei...

Ha dag Frits en Marleen, Misschien staat deze reactie per ongeluk nu ergens 2 keer op de site. We zijn altijd blij met jullie heerlijke reisverhalen. En zo leuk geschreven! We genieten er van mee en het geeft ons ook te denken! Elke keer denk ik: wat goed dat jullie hiervoor gekozen hebben. En geweldig dat je nu de tijd hebt gevonden/gemaakt om deze reis te ondernemen. Ook voor ons weer een stimulans om hoe dan ook van het leven te genieten.
Hier in Nederland is het een spannende tijd qua politiek en het weer is tamelijk somber met veel regen. Toch schijnt af en toe de zon. In ieder geval in ons hart!
Heel veel liefs en plezier. En jullie beiden een goede gezondheid toegewenst!
Maarten en Marianne

oktober 02, 2010 12:37 p.m.  
Anonymous Thea zei...

Hoi Marleen en frits,

Vandaag de 1ste doorloop met het popkoor gehad. wat een lange dag, maar wel zinvol. Nu weet iedereen een beetje hoe het verhaal in elkaar steekt en wanneer we opmoeten enzo. Vorige week nog gedanst op de sponsoravond van de rabobank en zoals in de krant stond"popkoor Just4Fun sloot samen met de dames van MSK dancing de avond af met een spetterend optreden". Nou maar afwachten wat dat schuift( hahahahahaha). Bij jullie verloopt de reis nog steeds voorspoedig zo te lezen. Stuur je een beetje van dat mooie weer naar Nederland, want het is hier bar en boos hoor. Zijn jullie nu aan de grote oversteek begonnen??
We lezen het wel weer.
groetjes, Thea

oktober 02, 2010 7:16 p.m.  
Anonymous Thea zei...

marleen,
VAN HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag. De taart heeft goed gesmaakt. We konden wel wat extra energie gebruiken bij al dat extra oefenen. Jet heeft een filmpje gemaakt, dus je ziet het wel. Een hele fijne dag verder.
groetjes Thea

oktober 03, 2010 1:00 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Marleen,
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Vieren jullie het met z'n tweeën op zee?
In ieder geval een fijne dag!
Groetjes, Ina

oktober 03, 2010 8:14 p.m.  
Anonymous Janny zei...

Dag Marleen en Frits,

Wat is het fijn om 'een stukje mee te kunnen reizen en te kunnen genieten' door het lezen van de blog.
Een goed vervolg van jullie reis gewenst en ik kijk uit naar het volgende verslag en vooral ook naar de foto's.
P.S. Jullie mogen er zijn hoor, op dat prachtige bankje ;-)
Hartelijke groet, Janny (van de schilderclub.)

oktober 03, 2010 8:16 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Lieve Marleen en echtgenoot,

Collega's van de afdeling OcSW van de gemeente Vlagtwedde feliciteren jou alsnog met je verjaardag!!!

groetjes,
Leo, Roel, Harry, Jaap, Elly, Robrecht, Jochem, Erik, Marijke

oktober 04, 2010 8:11 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Beste Marleen,
Gisteren geprobeerd je op je verjaardag te feliciteren. Blijkbaar iets misgegaan. Dan nog maar een keer. Van harte gefeliciteerd (Frits uiteraard ook). Wij volgen jullie ook middels jullie prachtige verhalen en foto's. Alsof we de reis zelf meemaken. Niet te vaak migraine krijgen, liever helemaal niet. Groet de dolfijnen en geef ze iets extra's, want uiteindelijk is het vandaag dierendag.
Groetjes en veel liefs,

Hendrik en Jantje

oktober 04, 2010 9:30 a.m.  
Blogger Viking en catamaranTortuga zei...

Leuk dat jullie ook flimpjes plaatsen. Ja het waait altijd tussen de verschillende Canarische eilenden. Hier hebben we gelukkig ook nog af en toe mooi zeilweer, gisteren tenminste een prachtige dag gehad om nog wat uit te testen. groetjes Ronald en Marijke

oktober 04, 2010 11:50 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hoi Marleen en echtgenoot,
Wat een mooie reis maken jullie. De foto's zijn prachtig en de verhalen leuk om te lezen.
Dit moet straks een geweldige herinnering zijn. Ik vind het heel leuk jullie te volgen via internet, zoals ik je had beloofd. Marleen, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
groetjes van Francina Roodink, receptioniste gemeente Vlagtwedde.

oktober 04, 2010 4:18 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hallo Marleen en echtgenoot,
Wat een mooie reis maken jullie.
De foto's zijn prachtig en de verhalen leuk om te lezen. Dit moet voor later een hele mooie herinnering zijn. Ik vind het leuk om jullie via internet te volgen, zoals ik beloofd had. Marleen, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
groetjes van Francina Roodink.
Receptioniste gemeente Vlagtwedde.

oktober 04, 2010 4:23 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage