zondag, augustus 01, 2010

verhaal 2

1 August 2010 Van Ria de Cedeira naar Ria de Arosa
Het zeilen langs de Noordwestkust van Spanje gaat prima. Sinds we in Spanje zijn waait er steeds een stevige wind uit het N of NO. Voor het zeilen is het gunstig: omdat de wind achter inkomt spoelen we langs de bergachtige kustlijn met honderden strandjes. Door de verrekijker kunnen we zien dat het heel mooi zand is. Vaak zijn ze ongerept en verlaten. Ik heb altijd zin om er een paar voetstappen te zetten, maar we kunnen moeilijk bij elk strandje stoppen. We gaan van Ria naar Ria. Het zijn grote inhammen in de kust en eigenlijk de monding van een riviertje. We hebben nu geen haast meer en maken dagtochten.: 's morgens rond 10 u lichten we het anker en later in de middag kiezen we ons " nieuwe behangetje." , een baai met een strandje, een dorpje.. Gisteren lagen we voor een berg voor anker, beschut voor de harde wind, maar de wind " valt" dan letterlijk van de berg af. Het ging zo heftig dat het water opwaaide tot watergordijnen. De bijboot van een Nederlands stel ging met motortje en al de lucht in en belandde op de kop in het water. Gelukkig deed de motor het nog en konden ze zoals afgesproken op de koffie komen. Tot nu toe roeien wij nog steeds naar de wal , maar met harde wind wordt dat wel lastig. Meestal blijven we 2 dagen op dezelfde plek om de omgeving en het dorpje te verkennen en maken we lange wandelingen om de conditie bij te houden. Als we een eind van een dorp af liggen zijn we een ochtend zoet om naar de wal te komen, naar het dorp te lopen, boodschappen te doen, café con leche te drinken , weer terug te lopen en terug te roeien. Niet erg want we hebben alle tijd. We komen nu meerder jachten van verschillende nationaliteiten tegen met langere reisplannen. Soms gaan we bij elkaar op de borrel. Op die manier test ik oa.wat er van mijn Frans is blijven hangen. Lastig want Spaans is dominant.
Het water is hier nog ijzig koud. Toch probeer ik elke dag voor het ontbijt een frisse duik te nemen. De laatste dagen voelde de wind warmer dan eerst en hebben we zelfs de zonnetenten moeten opzetten. Frits heeft een vernuftige beweegbare constructie gemaakt die uitstekend werkt. Erg handig, zo'n mannetje aan boord. Laatst was de kleine monitor stuk gegaan. Erg jammer want daarop volgden we onszelf over de kaart. Frits heeft alles omgezet naar de reservecomputer . Alles werkte weer totdat hij per ongeluk een onderdeeltje eraf stootte en de computer alsnog kapot was. We zijn een paar uur bezig geweest om in een kroeg met WiFi contact op te nemen met Nederland om een nieuw onderdeel te bestellen en om naar een volgende haven te bellen en te mailen dat daar een pakje bezorgd zal worden en of ze het willen bewaren. Inmiddels heeft Frits het kapotte onderdeeltje ook alweer kunnen solderen. De computer doet het weer en we luisteren naar jullie prachtige muziek. Het is echt ontzettend leuk om op die manier aan jullie te denken en aangezien er op zee niemand in de buurt is kunnen de knoppen helemaal open. Ook erg leuk om jullie reacties op de site te lezen. Dank jullie voor het meeleven .
Vandaag is Lonneke in Frankrijk aangekomen met Stijn .Ze hebben onze auto gevonden en gaan nu eerst op vakantie voordat ze hem naar huis brengen.
Porkberichtje augustus: Lachen!!! We gaan de dobbelsteen zeker en vast gebruiken. ( en dan hoop ik natuurlijk dat hij valt op [ jij kookt vandaag] als ik gooi.)
We liggen in een baai omgeven door lichtjes en in het westen is het nog niet helemaal donker. Vanaf deze rustgevende plek wensen we jullie welterusten.
Liefs,
Marleen en Frits.

7 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Dag Marleen en Frits,

Ik moet nog even wennen aan deze manier van communiceren. Mijn reactie op verhaal 2 vind je nu bij verhaal 1. Volgende keer beter.

Groetjes uit een bewolkt Sellingen.

Elly

augustus 02, 2010 2:25 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hallo Marleen en Frits,

De Ria's in Spanje/Portugal keen wij van een vakantierondreis. In veel Ria's heb je ook mossel- en oesterkwekerijen. En mocht je bij Porto komen, dan is die plaats zeker de moeite waard om te bezoeken, met name de specifieke blauw-witte tegeltableaus.
Veel genoegen!
Hansje Töben

augustus 02, 2010 7:44 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hallo Frits en Marleen.

Wat ontzettend leuk om jullie zo te volgen tijdens de reis.
Fijn dat alle Porkspullen zo van pas komen!
Geniet met volle teugen!

Liefs, Herman en Ineke.

augustus 02, 2010 9:41 p.m.  
Blogger Jan F. Bogema zei...

Dag Marleen en Frits,

Zojuist teruggekeerd uit Zweden lezen we dat jullie langs de Spaanse kust zeilen met begeleiding van dolfijnen en allerlei leuke vissersplaatsjes bezoeken.
Moet je een heerlijk gevoel geven!
Een tip:Spaanse uien-pannekoek met zalm, garnalen,een sausje en een lekker fris wijntje! Maakt een vissersplaatsje nog mooier!

Groetjes van Elisabeth en Jan

augustus 03, 2010 6:22 p.m.  
Anonymous Cees en Anneke zei...

Hallo Marleen en Frits,

Bedankt voor de gezellige avondjes in Muros op jullie catamaran.

Groetjes,

Cees en Anneke
a/b SY Beau te Ria de Arousa

augustus 03, 2010 11:33 p.m.  
Blogger Reinie/Gea zei...

He Toppers,

Wat leuk om te lezen hoe jullie
nieuwe spannende leven eruit ziet.
Ik kan er al beroerd van worden
als ik lees hoe hard het waait
en hoe hoog die golven zijn,maar
gelukkig hebben jullie daar geen
last van.De aquarelletjes gaan
er vast mooi van lopen ha ha.
We gaan zondag heerlijk richting
Barcelona om een weekje te genieten.


We blijven jullie volgen.

Gr Gea en Reinie.

augustus 04, 2010 7:48 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

hallo sailors

Jullie verslag doet mij weer helemaal terug zijn in 2005.
Ik ruik de pynbomen en proef de heerlijke vis en schelp dieren.
Het is nu volop genieten zo te lezen.Natuurlijk de gebruikelijke storingen en de uitdaging deze op te lossen.Ben inmiddels weer 3 weken thuis.
Kreeg nog een sms van frits.heb antwoord ge smst maar weet net zeker of die ook is aangekomen.

korte inhoud
ontmoeting met zweeds echtpaar die we 2 jaar geleden ook getroffen hebben,notabene op precies de zelfde plaats
Erg leuk contact.
Via hem eventuele kans om als bemanning mee te varen in nov van madeira naar carib dus wie weet !!
Heeft ook een vriend met een Swan 50 ft die vaak verlegen zit om ervaren bemanning,wie weet wat er nog allemaal mogelijk is.

voorspoedige reis

tot mails Harm

augustus 08, 2010 2:03 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage