vrijdag, juli 23, 2010

100721

21 juli 10 Verhaal 1: Valse start.

Zondag 11 juli trekken we de deur achter ons dicht en rijden naar Utrecht om nog een dagje bij de kinderen te zijn. Maar gevloerd door migraine lig ik tot en met dinsdag in bed. Wat een geluk: 2 dagen langer met Lonneke en Sander om mij heen en ook nog Stijn gezien die terug kwam van Kenia. Woensdag met de auto naar Frankrijk gereden omdat we een zwaar onderdeel van de motor bij ons hadden. De auto blijft in Lorient en Lonneke en Stijn halen in hun vakantie de auto weer op.Handig allemaal.
Twee dagen rustig aan gedaan ; het woei toch te hard om te varen.
Zondag 18 juli zijn we van Ile Houat vertrokken voor de eerste oversteek de Golf van Biskaje over naar Noord Spanje . Er werd rustig zonnig weer voorspeld met weinig wind. Dat klopte. De windrichting was vrij constant, maar de windsterkte varieerde van 0 tot 3 . Soms haalden we 9 knoop en soms 3 en dan deden we de motor bij. Nog een poging gewaagd om te vissen maar ze hapten niet.
We wisselden om de 4 uur met opletten en wacht houden. Dat ging uitstekend, ook 's nachts. Prachtige sterrenhemel en Melkweg. Veel wensen mogen doen vanwege vallende sterren. Salon trekt zijn eigen melkweg door het nachtelijke water en duizenden sterretjes spatten op uit het water door lichtgevend plankton.Op de ipod het perfecte nummer van John Mayer: Perfectly Lonely
Om de 10 minuten scannen we de horizon af naar lichtjes maar we zijn nogal eenzaam. Met de i-pod in mijn oren dans ik mij door de nacht. Jazzdames: dat gaat zelfs op een bewegend schip heel goed, niemand die mij ziet. Hoogtepunt:een geweldige dolfijnenshow tussen de rompen. Prachtige glimmende lijven flitsen onder het voornet door. Wij lagen er met onze neus bovenop en kwamen een decimeter te kort om ze te aaien. Ze laten zich trouwens niet fotograferen.
Op de avond van de derde dag varen we in Noord Spanje de Ria de Ribadeo op, iets ten oosten van La Coruna. Het is gelukt. We zitten buiten in de kuip en wennen aan de geluiden van Spaanse meeuwen, honden en stemmen. En dan wacht ons een lekker bed voor een heeele lange nacht na 62 uur op zee en 320 Mijl afgelegd (x 1,8 in km).

Berichtje voor Pork: de zakdoekjes waren even erg welkom en vandaag de zwembandjes ingewijd. Super: ik bleef drijven!
Berichtje voor iedereen: we genieten elke dag oa tijdens het koken, de afwas en het onderuit zakken 's avonds van de prachtige cd's van jullie. De wijn smaakt trouwens ook uitstekend!

9 reacties:

Anonymous Mirjam zei...

Na een vertraagde start toch al geweldige verhalen...Daar zat ik, waarschijnlijk met nog vele anderen, natuurlijk al op te wachten. Leuk om te lezen! Gelukkig hebben jullie het fijn met z'n tweeën (en hebben jullie de stressballen nog niet nodig!). Maak er wat van!!
De bloemen hebben zich goed gehouden, ik heb er veel plezier van gehad!
Groetjes van Mirjam

juli 24, 2010 10:05 p.m.  
Anonymous ina zei...

Frits en Marleen, blij om een bericht van jullie te lezen!
Gelukkig is de eerste oversteek goed verlopen.
Ik lees tussen de regels door, dat jullie al volop genieten (en ik geniet mee door je verhaal, Marleen!)
Groetjes van Ina en natuurlijk ook van Jasmijn, Fleur en Frans

juli 25, 2010 9:52 a.m.  
Anonymous www.schonewoning.nl zei...

Hoi Frits en Marleen,

NoordSpanje al, nog even en dan niet meer naar het westen maar naar het..... Zuiden, das een mooi moment.
Kan me door jullie verhalen weer inleven.
Genieten he van alle tijd die je hebt, varen, omgeving, muziek, glaasje(s) rood het houdt niet op.
Veel plezier en tot horens.

Maarten Wiersma

juli 25, 2010 11:52 a.m.  
Blogger Unknown zei...

Heerlijk om jullie blog te lezen! En fijn dat het naar de zin gaat!(na een vertraagde start althans..)
Bedankt voor het sms-je! We leven echt met jullie mee hoor!
Ook wij bereiden ons voor op onze vakantie...Scotland here we come!
Tjee, wat is het toch altijd weer een voorbereiding. Het lijkt zo eenvoudig, maar er moeten toch vele zaken/dingen voorbereid worden. Twee weken de zaak gesloten...het lijkt wel een jaar..haha ! Maar we hebben er zin in!
De filmpjes van onze jazzdansen ben ik aan het uploaden. Kan een ieder voor de compu oefenen....net als jij!
Nou dag hoor en tot horens!
JET

juli 25, 2010 11:19 p.m.  
Blogger Elly zei...

Hallo Marleen en Frits,

Op de afdeling Samenleving begonnen we ons als ongerust te maken omdat wij ervan uitgingen dat jullie al hoog en breed op zee zaten en wij geen nieuws lazen. (We kijken om de beurt op jullie blog). Gelukkig blijkt 'slechts' een migraine-aanval de oorzaak. Heel vervelend natuurlijk, maar gelukkig was het geen ongeluk of verdere technische schade aan de boot.

Groetjes, ook van de rest.

juli 26, 2010 12:48 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hey,

Heb zojuist jullie verhalen gelezen, super hoor en blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben.

Dus het dansen op de boot gaat goed? Wij moeten na de vakantie nog maar even flink oefenen.

Ik blijf jullie volgen via de pc.

Liefs Diana

juli 27, 2010 12:13 a.m.  
Blogger Christa zei...

Hoi lieve Marleen en Frits,

Eindelijk op weg, het is nu echt begonnen voor jullie! We gaan jullie op de voet volgen mbv de grote wereldkaart die op onze werkkamer hangt en natuurlijk via de blogverhalen van Marleen( en af en toe van Frits ;-))
Wij zijn nu al twee weken op vakantie in Bennebroek en genieten van onze kleintjes. We zijn lekker aan het fietsen door de duinen en wandelen aan het strand.

Geniet van alles en tot mails.

Liefs,

Christa

juli 28, 2010 9:08 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hoi Frits en Marleen,

Ook vanuit Winschoten leven we mee,
en volgen jullie reis.
Tot nu toe goed verlopen waar we we blij om zijn.Dus genieten maar.

Liefs,
Adrie

juli 29, 2010 2:11 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hallo Frits en Marleen,

Harry en ik zijn heel jaloers. Vooral bij het lezen van jullie verhaal op maandagochtend als wij nog een hele werkweek voor ons hebben. Niet op het roeibootje om naar de kust te roeien, maar op het feit dat jullie alle tijd van de wereld hebben. Volgens ons kunnen jullie straks niet meer wennen in Nederland.

Groetjes, Elly

augustus 02, 2010 2:23 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage