dinsdag, december 28, 2010

Open water diversVerhaal 21 Open Water Divers

De afgelopen 12 dagen hebben we het druk gehad! We begonnen met duiklessen omdat Lonneke, Sander en Stijn hun Padi al gehaald hebben op Curacao en wij straks op Grenada samen willen duiken. Ik vond het best spannend ondanks dat ik wel een dolfijn zou willen zijn. We begonnen met de eerste oefeningen in een zwembad en gelukkig was het een herhaling van de drie lessen die we thuis al hadden gehad. Daarna gingen we al lopend met alles er op en er aan de zee in, zwommen een flink eind en gingen al ongeveer 9 meter diep voor oefeningen en een klein tochtje over een rif. Prachtig maar erg vermoeiend en zwaar om er zonder kleerscheuren weer uit de komen. Daarna hebben we nog 5 duiken gemaakt op waarschijnlijk de mooiste en nagenoeg grootste riffen van het Carib ( werd ons verteld). Het waren drie geweldige dagen dwars over het eiland naar het noorden tegenover Klein Tobago, met veel oponthoud met het oppikken van plaatselijke mensen die wel of niet gingen meeduiken, fruit en drinken inslaan voor onderweg, hondje mee omdat onze Johnny er geen babysitter voor had, ….en uiteindelijk na uren bij de duikplaats waar een boot op ons wachtte. We hebben geweldig mooie koraalriffen gezien met schelpen zo groot als een kleerkast, met de meest mooie vissen, zwevend boven een grote schildpad, kreeft, rog, morene en oog in oog met een verpleegstershaai die lag te rusten in een grot. Geweldig. We hingen rustig voor de opening van de grot en op 2 m afstand lag hij tevreden zonder zelfs maar te knipogen. Hij leek van rubber made in Taiwan.
Alle oefeningen gingen prima, zelfs het hele spul onder water uit- en weer aantrekken. We waren dus geslaagd voor de praktijk. Volgden nog 200 blz. theorie dus dat is wat wij gedaan hebben met Kerst. Ook voor de theorie geslaagd en dus hebben we onze Padi Open Water Diver gehaald. Althans ik heb hem echt in handen, maar Johnnyboy , een prima duikinstructeur, heeft dit soort zaken jammer genoeg slecht voor elkaar. Hij had nog maar 1 formulier om de Padi aan te vragen zodat Frits hem nog niet daadwerkelijk heeft. Volgens Johnny komt alles goed, maar we vertrouwen hem niet omdat hij zijn afspraken niet nakomt. Dus vandaag onder druk gezet want we willen met Padi vannacht vertrekken naar Grenada.

We hopen dat jullie een fijne kerst hebben gehad en genieten van de vakantie in de sneeuw. ( Ik zou af en toe wel een handjevol willen om af te koelen.)

Rest ons om jullie allemaal via de site het beste te wensen voor 2011.

Boven water of er onder,
In 2011 geen gedonder.
Dat alles moge lopen vanzelf
In een fijn 2011 !

7 reacties:

Anonymous hotmail zei...

feliz año nuevo
your travel is so wonderful

december 31, 2010 10:07 p.m.  
Blogger Jan F. Bogema zei...

Jullie maar lekker duiken in heerlijk warm tropisch water en wij elke dag maar sneeuw ruimen!
Geniet er maar lekker van met de kinderen!
Een heel goed en gezond 2011 toegewenst!

Elisabeth en Jan

januari 01, 2011 12:47 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Gezondheid en veel zonnige dagen in 2011 gewenst!
Petra en Jan

januari 01, 2011 6:12 p.m.  
Anonymous Mirjam zei...

Waauuuuw....mooi hoor!
Gelukkig nieuwjaar!! De beste wensen voor jullie.
Groeten van Mirjam

januari 01, 2011 7:53 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Lieve Marleen en Frits
Wij wensen jullie een fantastisch 2011!
Alex en Marijke Vissering

januari 02, 2011 10:43 a.m.  
Blogger Christa zei...

Lieve Marleen en Frits,

Wij wensen jullie een heel avontuurlijk, ontdekkend, indrukwekkend, veilig, gezond, vrolijk, liefdevol en kleurrijk 2011 toe!!!!

Liefs,
Levien, Christa, Dieuwke en Jelte

januari 02, 2011 11:40 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Haaa Frits en Marleen, 't heeft even geduurd maar .... een fantastisch nieuwjaar met alles erop en eraan. ik verslind jullie mooie verhalen en blijf dat doen. ik hoor jullie genieten en ik doe dat op gepaste afstand. zetemop en vaarze!!!!gerda

januari 03, 2011 11:44 a.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage