dinsdag, januari 04, 2011

Verhaal 22 Aankomst op Grenada.

De laatste dagen stond er in Store Bay een flinke deining. Het werd lastig en een beetje link om zonder schade met het bijbootje op het strand te landen. Een sterke branding had de neiging het bootje te overspoelen of om te gooien tegen onze benen aan. Het lukte zelden om droog uit te stappen. Van het strand naar de boot was nog moeilijker en vereiste een perfecte timing. We vonden het tijd worden voor een rustige baai en vertrokken, met Padi van Ftits op zak, ’ s nachts om half twee naar het eiland Grenada 75 mijl naar het NW. We hebben een hele leuke tijd gehad en hadden veel en makkelijk contact met de vriendelijke plaatselijke mensen. Alleen al door de duikervaring zullen we Tobago niet meer vergeten.
We besloten Trinidad over te slaan omdat we dan meer tijd voor Grenada hebben en omdat de mensen van Tobago ons afraadden er heen te gaan vanwege het hoge criminaliteitsgehalte daar. De trip naar Grenada was een ruig tochtje deels aan de wind, deels halve wind met windkracht 5, af en toe 6 uit het NO. Er kwam veel water over en regelmatig waren we goed nat. Nog een regenbui er bij en we konden letterlijk pootjebaden in de kuip. Tien uur later viel het anker in een mooie idyllische rustige baai, Prickly Bay, aan de zuidkant van Grenada. Het is de baai waar veel jachten beginnen omdat je hier kan inklaren bij de douane. Vergeleken bij de Kaap Verden en Tobago zijn we weer in een luxere en dus duurdere omgeving beland. Op de heuvels rondom staan villa’s als kleine paleisjes en de prijzen in de supermarkt zijn Westerse prijzen. Alleen de taxibusjes zijn spotgoedkoop. Net als op Sal rijden ze af en aan en brengen je voor 70 eurocent pp naar een volgend dorp . Grenada wordt “ Isle of Spice” genoemd vanwege de vele kruidenbomen . Het ruikt hier ook kruidig. Er worden kettingen verkocht van aaneengeregen kruiden als nootmuskaat, gember, laurier, coco, kruidnagel…..lekker pitig kettinkje voor in de keuken ( of de badkamer).
We zien geen pelikanen en zwartwitte zwaluwen meer om de boot zoals op Tobago en ook geen Red Billed Tropic Birds ( witte vogels met een rode snavel en een hele lange dunne pijlstaart die vaak aangevallen worden door fregatvogels) zoals uitsluitend voorkomend bij Klein Tobago. Wel fregatvogels en vandaag een zwarte roofvogel met witte buik gespot. Tobago is een vogeleiland, Grenada is meer een bloemeneiland.
De laatste tijd hebben we leuk contact met een Zwitsers koppel. Oud en Nieuw hebben we op onze boot gevierd met een Nederlands gezin, Koos en Martine met hun twee zoontjes. Er was vuurwerk en Caribische steelbandmuziek. Het klonk erg vrolijk, maar omdat ik al een paar dagen hoofdpijn had zijn we op de boot gebleven. We liggen voor een klein mooi palmenstrandje, net groot genoeg om voor zonsondergang even op en neer te lopen om dan in het bijbootje terug te varen over een roodgekleurde gladde zee met het zicht op de verkleurende lucht boven een donker silhouet van heuvels en villa’s waar de eerste lichtjes aangaan. Alsof je een postkaart binnenvaart.
Aan deze zuidkust zijn een heleboel van dit soort baaien en om het hoekje bij de westpunt ligt de grote stad St. George. Voorlopig blijven we hier dus rondhangen.

Porkberichtje: Marita en Marrie, een toepasselijk cadeautje: de spetterkaarsjes hebben 2011 een spetterende start gegeven. Dank jullie wel.


Liefs en een goede start gewenst in 2011,
Marleen en Frits

3 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Frits en Marleen,
Heerlijk om jullie verhalen weer te lezen !!
Nog de allerbeste wensen voor jullie in 2011!
Wim en Sjoertje

januari 04, 2011 7:21 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hai Frits en Marleen,

Prachtige foto's hebben jullie weer geplaatst. Zo kunnen we, naast de verhalen, heerlijk meegenieten van alles wat jullie meemaken.
Wij wensen jullie nog heel veel van die mooie momenten, dagen, weken, maanden!
Groetjes,
Jan en Hansje

januari 05, 2011 6:02 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

whoah this weblog is wonderful i like reading your articles.
Stay up the great work! You recognize, lots of persons are hunting round for this info, you can aid them greatly.


Feel free to surf to my weblog search engines list

september 07, 2014 7:22 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage